...

Gunn Eva Johansen. Tema: Prosess. Fortid: Forandring. Symbolet på dette kortet …


Gunn Eva Johansen. Tema: Prosess.

Fortid: Forandring.
Symbolet på dette kortet er et stort hjul som representerer tid, skjebne og karma. Det blir ofte sagt at det eneste som ikke forandrer seg er forandringen selv. Livet er i konstant forandring, utvikling, død og gjenfødelse. Alle motsetninger spiller en rolle i dette enorme sirkulære mønsteret. Om du klamrer deg fast til kanten av hjulet, kan du bli svimmel. Beveg deg mot syklonens senter og slapp av, men vit at også dette vil passere.
Livet gjentar seg selv automatisk og uten bevissthet. Hvis du ikke blir bevisst, vil hjulet fortsette å spinne. Buddhistene kaller det for livets hjul, tidens hjul. Det beveger seg som et hjul. Etter fødsel kommer død, etter død kommer fødsel.
Hold øye med det bare et par dager, og du vil se at mønsteret trer frem. Hjulets mønster. En dag, en deilig morgen, føler du deg godt tilpasset og lykkelig, neste dag er du så trist at du begynner å tenke på å avslutte alt. Sånn fortsetter det igjen og igjen, men du ser ikke mønsteret. Først når du ser det, kan du slippe ut av det.

Nåtid: Oppmerksomhet.
Illusjonens slør, eller maya, som har forhindret deg i å forstå virkeligheten som den er, har begynt å brenne opp. Dette er ikke lidenskapens hete ild, men bevissthetens kjølige flamme. Ettersom sløret brennes bort, blir et rent barneansikt, en buddha, synlig.
Bevisstheten som vokser i deg nå er ikke resultatet av en bevisst gjerning. Du trenger ikke å anstrenge deg for å få noe til å skje. Enhver fornemmelse som du måtte ha, av å famle rundt i mørket, oppløser seg nå, eller den vil snart forsvinne. la roen senke seg over deg og husk at dypt inne i deg selv er du bare et vitne, stille, bevisst, alltid til stede og uforanderlig.
Det åpner seg nå en kanal mellom utvendige aktiviteter og dette stille senteret som bare observerer. Senteret i deg vil hjelpe deg til å bli uavhengig, og en ny bevissthet vil løfte sløret fra øynene dine.
Sinnet kan aldri være intelligent, bare et stille sinn er intelligent, originalt og radikalt, revolusjonært; en levende revolusjon.
Sinnet setter deg i en slags bedøvd tilstand; du lever på minimumsnivå, fordi sinnet ditt er tynget av minner fra fortiden og av projeksjoner om framtiden. Du lever ikke totalt, det er bare såvidt flammen din brenner. Når du gir slipp på tankene vil alt støvet du har samlet fra fortiden blir borte, og flammen vil stige ren, klar, levende, ung. Hele livet ditt blir en flamme uten røyk. Det er dette vi kaller bevissthet.

Fremtid: Deltakelse.
Skikkelsen i denne mandalaen har snudd høyre håndflate opp, i en mottakende bevegelse, og venstre ned, i en givende gestus. Sammen danner kretsen et energifelt som tar form av en dobbel Dorge, det tibetanske symbolet for et lyn. Mandalaen har egenskaper lik energifeltet som dannes rundt en Buddha, hvor hvert individ som er med i kretsen, yter et enestående bidrag til å danne en samlet og levende helhet. Det er som en blomst, hvis helhet er enda vakrere enn summen av dens deler, idet helheten understreker skjønnheten av hvert eneste kronblad.
Du har nå muligheten til å bli sammen med andre og gi ditt bidrag til å skape noe større og vakrere, enn noen av dere kan gjøre alene. Din deltakelse vil ikke bare nære deg, den vil også yte noe verdifullt til helheten.
Har du noen gang sett natten forsvinne? Veldig få mennesker er bevisste om de tingene som skjer hver dag. Har du noen gang merket kvelden komme, soloppgangen og dens skjønnhet? Vi oppfører oss som om vi er blinde. I denne vakre verden sanser vi bare våre egne lidelsers andedam. Den er du så vant til at hvis noen prøver å hjelpe deg, gjør du motstand. Du vil ikke hjelpes ut av din fattigdom.
Det er så mye glede omkring, du må bli oppmerksom på den og bli en deltaker i stedet for en tilskuer. Filosofi er en anskuelse, Zen er deltakelsen. Så ta del i nattens gang. Ta del i stjernene og skyene. Gjør deltakelsen din til en livsstil, og hele universet blir en stor glede, en stor ekstase. Du kunne ikke ha drømt om et bedre univers.Kilde