...

Inger- Johanne Abotnes: Skillevei. Fortid: De elskede Det vi kaller for kjærlig…


Inger- Johanne Abotnes: Skillevei.

Fortid: De elskede
Det vi kaller for kjærlighet, består av en rekke relasjoner som går fra jorden og helt inn i himmelen. På det mest jordiske nivået dreier kjærlighet seg om seksuell tiltrekning. Mange av oss blir sittende fast her. Det største problemet med seksuell tiltrekning er at den ikke varer. Først når vi kan akseptere dette blir vi i stand til virkelig å verdsette seksuell tiltrekning. Møt den med åpne armer, si farvel med verdighet når den er over. Da kan vi, som eldre og mer modne, oppleve den kjærligheten som eksisterer på et dypere nivå enn seksualiteten, og sette pris på den unike individualiteten til den andre. Vi vil begynne å se at partneren ofte fungerer som et speil som reflekterer dype sider av oss selv, og dermed hjelpe oss til å bli hele mennesker. Denne kjærligheten er basert på frihet, ikke forventninger eller behov. Dens vinger tar oss høyere opp mot den universale kjærlighet, som opplever alle som en.
Dette bør alle merke seg: sex er fysisk og den laveste formen for kjærlighet, empati er den høyeste. Sex er under kjærlighet, medfølelse er over kjærlighet, kjærlighet ligger nøyaktig mellom de to.
Veldig få mennesker vet hva kjærlighet er. Mange tror at sex er kjærlighet. Seksualiteten er dyrisk, har utvilsomt potensial til å vokse og bli til kjærlighet, men er bare et potensial.
Blir du mer oppmerksom og årvåken, meditativ, så kan sex omdannes til kjærlighet. Dersom din meditative fordyping blir total, fullkommen, så kan kjærlighet omdannes til medfølelse. Sex er frøet, kjærlighet er blomsten, medfølelse er duften.

Nåtid: Utmattelse
Beskjeden på dette kortet handler ikke bare om å være en arbeidsnarkoman. Det handler om hvordan vi lager sikre, men unaturlige, rutiner for oss selv, og på den måten holder vi både det kaotiske og det spontane på avstand. Men livet er ikke bare en bedrift som skal styres, det er et mysterium som skal leves. Det er på tide å rive stempelkortet i stykker, bryte ut av fabrikken og ta en liten tur inn i det ukjente. Arbeidet vil gli mye lettere når du vender hjem avslappet.
En mann som lever gjennom sin samvittighet blir hard. En mann som lever gjennom sin bevissthet blir myk. Hvorfor? Fordi en mann som har bestemte idéer om hvordan man bør lever, blir naturligvis hard. Han må alltid bære rollen sin med seg. Den er som en rustning, en beskyttelse, en sikkerhet. Han har investert hele livet sitt i denne rollen.Og han reagerer alltid på en situasjon gjennom denne rollen, ikke direkte. Stiller du ham et spørsmål har han allerede et svar klart. Det er kjennetegnet på den harde mannen. Han er kjedelig, dum, mekanisk. Du gjør et eller annet, og han reagerer som sedvanlig. Reaksjonen hans er like forutsigelig som en robots. Den ekte, levende mannen handler spontant. Hvis du stiller ham et spørsmål, vil han gi deg et svar, ikke en reaksjon. Hjertet hans åpner seg for spørsmålet ditt, han lar spørsmålet virke i seg, og svarer ut fra det.

Fremtid: Nytt syn
Så snart du åpner deg opp for det uendelige, vil det begynne å strømme inn i deg. Du er ikke lenger et alminnelig menneske – du har transendert. Din innsikt har blitt hele eksistensens innsikt. Nå er du ikke delt lenger. Du har funnet dine røtter. Vanligvis beveger mennesker seg rotløse rundt, uten å vite hvorfra hjertene deres mottar sin energi. Uten å vite hvem som puster for dem. Uten å kjenne livskraften som sitrer inne i dem. Det er ikke kroppen, det er ikke sinnet, det er noe som transenderer alle motsetninger, dette noes som kalles Bhagavat. De ti retningers Bhagavat.
Når ditt indre vesen først åpner seg, opplever det to retninger, høyden og dybden. Og langsomt, langsomt, når dette blir din vante situasjon, vil du begynne å se deg omkring og oppleve de andre åtte retningene.
Og først når du har nådd punktet hvor høyde og dybde møtes, kan du se selve universets omkrets. Da kan bevisstheten din begynne å folde seg ut i alle ti retninger, men veien er en.
Skikkelsen på dette kortet fødes på ny. Han reiser seg fra sine jordbundne røtter og får vinger som vil bære ham opp i det grenseløse. De geometriske formene rundt kroppen hans viser mange dimensjoner av liv som er tilgjengelig for ham på samme tid. Firkanten: det fysiske, manifesterte, det kjente. Sirkelen: de umanifesterte, åndelige, rom. Trekanten: universets tredelte natur: det manifesterte, umanifesterte og mennesket som har begge deler i seg.
Nå får du muligheten til å se alle livets dimensjoner, i dybden og i høyden. De eksisterer sammen, og når vi, gjennom egen erfaring, får innsikt i at det mørke, det vanskelige, er like nødvendig som det lyse og lette, så begynner vi å få et helt nytt syn på verden. Ved å tillate alle livets farger å gjennomstrømme oss, blir vi mer integrerte.Kilde