...

Inga Lerfald Hagen: Kort: Fullkommenhet. Denne skikkelsen står alene, stille o…


Inga Lerfald Hagen:

Kort: Fullkommenhet.

Denne skikkelsen står alene, stille og lysvåken. Det indre vesen er fylt med blomster som bærer i seg kvaliteten av vår og ny vekst hvor enn han går. Denne indre blomstringen og helheten han føler, gir ham muligheten til ubegrenset bevegelse. Han kan bevege seg i alle retninger — innover eller utover, det gjør ingen forskjell, for hans glede og modenhet kan ikke forringes av omstendighetene. Han har nådd en tid for sentring, utvidelse — den hvite gløden som omgir skikkelsen hans er hans beskyttelse og hans lys. Alle livets opplevelser har brakt han til denne graden av perfeksjon. Når du trekker dette kortet, så vit at dette øyeblikket bærer i seg en gave – vel utført hardt arbeid. Nå har du et solid fundament. Hell og lykke er med deg for dette er resultatene av det som allerede har skjedd innvendig.

Forskjellen mellom gresset og blomstene, er den samme som mellom det å ikke vite at du er en Buddha, og det øyeblikket du vet at du er en Buddha.
Det kan ikke være annerledes.
Buddha er en fullstendig blomstring, helt utsprunget. Hans lotusblomster og blader har oppnådd fullendelse.
Det er klart mye vakrere å selv være full av vår, enn høstens dugg som faller på lotusbladene. Noe av det vakreste du kan du kan oppleve er å se høstdugget falle på lotusbladene og skinne i morgensolen som de vakreste perler. Men det er naturligvis kun en kortvarig opplevelse. Når solen stiger vil duggen fordampe…

Denne midlertidige skjønnheten kan ikke sammenlignes med den evige våren i ditt eget vesen. Se så langt tilbake som du kan, og det har alltid vært der. Se så langt frem du kan, og du vil bli overrasket; det er ditt eget innerste vesen. Uansett hvor du er, så vil det være der og blomstene vil fortsette å drysse ned over deg. Dette er den spirituelle våren.Kilde