...

Maiken J Berglund Kort: Drømmen På en fortryllende aften vil du møte din tvilli…


Maiken J Berglund
Kort: Drømmen

På en fortryllende aften vil du møte din tvillingsjel, den perfekte partner, som vil imøtekomme alle dine behov og oppfylle alle dine drømmer. Riktig? Feil! Denne fantasien, som sangskrivere og
diktere er så begeistret for å holde i live, har røtter i minnene fra fostertilstanden da vi var trygge og så sammensmeltet med mor. Det er ikke rart at vi lengter hele våre liv etter den samme tilstanden.
Men, for å si det litt brutalt, så er det kun en barnslig drøm. Og det er utrolig hvor sterkt vi henger fast ved drømmen, til tross for virkeligheten. Ingen, verken din nåværende partner eller fremtidige ønskepartner, har noen forpliktelser til å servere deg lykke på et sølvfat – selv om de ville det, så kunne de ikke. Ekte kjærlighet kommer ikke gjennom å prøve a dekke behov og avhengighet av andre, men ved å utvikle vår egen indre rikdom og modenhet. Da har vi så mye kjærlighet å gi av at vi naturlig tiltrekker oss våre elskede.

Dette har blitt sagt igjen og igjen gjennom tidene. l Alle religiøse mennesker har sagt dette: «Vi
kommer alene inn i denne verden, og vi går ut av den alene.» Alt snakk om felleskap er illusorisk. Selve ideen om felleskap oppstår kun fordi vi er alene. Og det gjør vondt å være alene, så vi prøver å drukne aleneheten i et forhold.
Det er derfor vi blir så involvert i kjærligheten. Prøv å se poenget her. Normalt tror man at man har forelsket seg i en kvinne fordi hun er vakker, eller en mann fordi han er vakker. Men det er ikke sannheten. Sannheten er at du forelsker deg fordi du ikke kan være alene. Du blir nødt til å forelske
deg. Du må unngå deg selv på en eller annen måte. Det finnes også mennesker som ikke forelsker seg i kvinner eller menn, så de forelsker seg i penger. De går etter penger eller makt, og blir politikere. Det er også for å unngå å være alene. Om du betrakter mennesket, om du betrakter deg selv grundig, vil du bli overrasket, alle handlingene dine kan føres tilbake til denne ene grunnen: Din angst for å være alene. Alt det andre er kun unnskyldninger. Den virkelige årsaken er at du føler deg så fryktelig alene.Kilde