...

Johannne Kongsvold: Kort: Fullbyrdelse Her ligger den siste brikken i puslespil…


Johannne Kongsvold:
Kort: Fullbyrdelse

Her ligger den siste brikken i puslespillet på plass, på stedet for det tredje øye, på stedet for indre forståelse. Selv i livets evig skiftende flyt, finnes det øyeblikk hvor vi når et punkt av fullbyrdelse. I disse øyeblikkene er vi i stand til å oppfatte hele bildet, komposisjonen av alle de små brikkene som har fanget vår oppmerksomhet så lenge. Når vi er ferdige, kan vi enten bli desperate, fordi vi ikke ønsker at situasjonen skal nærme seg en avslutning, eller vi kan bli takknemlige og akseptere det faktum at livet er fullt av avslutninger og begynnelser. Uansett hva som har fylt din tid og opptatt din energi, så nærmer det seg en avslutning. Ved å fullføre, skaper du plass for nye begynnelser. Bruk dette intervallet til å feire begge deler, avslutningen av det gamle og tilveksten av det nye.

Det er Zens metode, å ikke å forklare ting helt til fullbyrdelse. Dette må forstås, og det er en svært viktig metodikk. Å ikke si alt gir lytteren en sjanse til å fullføre det. Alle svar er ufullendte, mesteren har kun vist deg en retning. Når du når den ytterste grensen, vil du forstå resten.

Derfor vil den som prøver å forstå Zen med intellektet, falle
igjennom. Det finnes ikke ett svar på et spørsmål, men mye mer enn et svar. Det indikerer noe om selve virkeligheten.
Buddha-tilstanden er ikke langt unna. Din egen bevissthet er av buddha-natur. Bevisstheten din kan være vitne til det verden består av. Verden vil ende, men speilet vil bestå og speile ingenting.Kilde